Sverigedemokraterna markerar mot uteslutningen av Madelene Vestin Foto: Arkiv

SD markerar mot uteslutningen av Madelene Vestin

Uppdaterad
Publicerad

Det var en oenig styrelse som under söndagen beslutade om att skicka in en överklagan gällande partistyrelsens beslut om att utesluta förra dalaordföranden Madelene Vestin från partiet.

Benny Rosengren bekräftar till SVT Dalarna att han är ny ordförande för Sverigedemokraterna i Dalarna. Samtidigt vill han inte kommentera hur diskussionerna gick när styrelsen beslutade om att skicka in en överklagan mot uteslutningen av förra ordföranden Madelene Vestin till partistyrelsen.

En markering mot partistyrelsen

Enligt den nya ordföranden Benny Rosengren tror partistyrelsen i Dalarna att överklagan inte kommer att påverka beslutet.

– Det går egentligen inte att överklaga ett sådant här beslut. Det här handlar om en markering från styrelsen i Dalarna att visa att man inte är nöjd med beslutet att utesluta Vestin.

TV: Se Vestin berätta om uteslutningen

En oenig styrelse

Majoritetsbeslutet togs av en oenig styrelse i Dalarna.

– Jag vill inte kommentera hur stor majoritet som röstade för att skicka in en överklagan men jag kan säga att det helt klart var en oenig styrelse som tog beslutet, säger Benny Rosengren ordförande Sverigedemokraterna Dalarna.

LÄS MER: Vestin (SD) om uteslutningen: ”Får ingen konkret förklaring”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.