Benny Rosengren (SD) Foto: Bodil Ljungberg, SVT

(SD): Nej till extrapengar till vårdanställda

Publicerad

Regionstyrelsen beslutade som väntat under onsdagen att dela ut ett engångsbeslopp på 1 000 kronor till anställda som jobbat under pandemin. Socialdemokraterna , Vänstern  och Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet.

– Vi är tacksamma för personalens heroiska insatser, men vi anser att vi gynnar personalen bäst genom att lägga pengarna på köerna istället, säger Benny Rosengren (SD), oppositionsråd i Region Dalarna.

SD vill därmed inte att några pengar alls ska gå direkt till personalen.

Beslutet som nu togs kommer att kosta regionen 13 miljoner kronor inklusive sociala avgifter. Pengar som (SD) alltså hellre vill lägga på att tex ta in hyrpersonal för att korta köerna och i förlängningen ge fler vård och en bättre arbetsmiljö.

Socialdemokraternas förslag om att ge de anställda 5000 kronor istället för 1000 kronor skulle kosta totalt 65 miljoer kronor.

– Det är inget annat än valfläsk och inget som skulle kunna vara genomförbart, kommenterar Benny Rosengren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer