Sexbrottsdömde skolläkaren i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

I juni dömdes skolläkaren till fyra års fängelse vid Falu tingsrätt. Han överklagade domen, och idag kommer besked om hur Svea hovrätt ställer sig till domen.

– Han har använt sig av en penna som har en dold kamera och ett USB-minne inuti. Och då har han haft pennan i bröstfickan, det har inte märkts ett dugg att han har filmat vid undersökningarna, sa Lars–Erik Bergström som är lagman vid Falu tingsrätt till SVT Nyheter Dalarna i en tidigare intervju.

Filmerna spelades in på olika skolor och en vårdcentral i Falun. En del filmer hade även redigerats så att det skulle bli närbilder på pojkarnas könsorgan. De drabbade pojkarna tilldömdes skadestånd på totalt 700.000 kronor av Falu tingsrätt.

Dalarna – Skolläkare sexbrottsmisstänkt

Fängelsedomen överklagades och under fredagen kommer alltså beskedet om Svea hovrätt gör en annan bedömning än den Falu tingsrätt gjorde.

Här kan du läsa fler artiklar om den sexbrottsdömde skolläkaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Skolläkare sexbrottsmisstänkt

Mer i ämnet