Singelolycka på riksväg 66 – tre personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Vid 13.45-tiden på söndagseftermiddagen inkom larm till SOS Alarm om en trafikolycka på riksväg 66 i höjd med Smedjebacken.

Enligt de första uppgifterna från SOS Alarm rör det sig om en personbil som kört av vägen, och tre personer ska ha befunnit sig i bilen. Två stycken brandbilar och två ambulanser är på plats.

Bilen körde in i en bergvägg, och personerna som befann sig i bilen ska ha tagit sig ut ur fordonet själva och mött upp ambulans och räddningstjänst, enligt uppgifter från Räddningstjänsten Dala-Mitt.

”Totalt demolerad”

– Fronten på bilen är totalt demolerad, men passagerarna och föraren klarade sig med lindriga skador. De förs med ambulans alla tre till sjukhus, säger Kim Björkqvist, räddningsledare på Smedjebackens Räddningstjänst.

Enligt polisen är de skadade två män i 35-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern.

Trafiken var under räddningsarbetet avstängd i båda riktningarna, och släpps sedan på växelvis till bärgningen är avklarad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.