Ett larm om en singelolycka i Säter inkom till SOS vid 14.30-tiden. Foto: Anders Hansson/SVT

Snöovädret ställer till det i trafiken – många olyckor i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen har det inkommit flera larm om trafikolyckor i länet. Det är mycket halt ute på vägarna. Trafikanter uppmanas att ta det försiktigt.

Klockan 19:39 –  Lastbil har vält

Larm om att en lastbil vält efter en grusväg vid Born mellan Hedemora och Avesta. Chauffören klämdes fast och fick föras till sjukhus. Han ska ha klagat på smärtor i nacke och rygg.

Klockan 15.02 – Kollision mellan två personbilar i Grådarondellen

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm vid 15-tiden. Det ska handla om en olycka mellan två personbilar på E16 vid Grådarondellen i Borlänge. Trafikverket meddelar att olyckan har stor påverkar på trafiken i båda riktningarna. Trafikverkets prognos säger att trafiken kommer att påverkas fram till klockan 16.30.

Klockan 14.30 – Singelolycka på riksväg 70 i Säter

Ett larm om en singelolycka på rikväg 70 nådde SOS Alarm på tisdagseftermiddagen. En personbil ska ha kört in i en snövall vid rondellen i Bispberg, söder om Säter. Enligt larmet ska en person vara kvar i bilen.

Klockan 11.34 – Trafikolycka mellan flera fordon på E16

Enligt de första uppgifterna ska det handla om en olycka mellan två personbilar. En av personbilarna ska ha blivit påkörd bakifrån av den andra. Olyckan inträffade på E16 mellan Borlänge och Falun och larmet till SOS inkom strax efter halv tolv. Trafikverket meddelar att det finns risk för begränsad framkomlighet på platsen.

Klockan 11.29 – Singelolycka i Mellstarondellen

SOS Alarm meddelar att ytterligare en singelolycka har inträffat i Mellstarondellen. Enligt Trafikverket är det begränsad framkomlighet på platsen och prognosen säger att trafiken kommer att påverkas fram till klockan 12.00.

Klockan 10.59 – Singelolyckor i Mellstarondellen

Enligt larmet, som inkom till SOS Alarm vid 11-tiden, ska det handla om flera singelolyckor i Mellstarondellen, strax norr om Borlänge. Trafikverket meddelar att det handlar om två singelolyckor och vägen är därför avstängd i bägge körriktningarna. Detta har en stor inverkan på trafiken.

Klockan 10.53 – Trafikolycka i Borlänge

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm klockan 10.53. Enligt de första uppgifterna ska det vara en trafikolycka med två lastbilar. Olyckan inträffade i rondellen intill Tjärnavägen, Hagalund.

Klockan 9.45 – Tre personbilar i kollision på riksväg 50

Tre personbilar är inblandade i en olycka söder om Borlänge. Två av bilarna har kört av vägen, medan den tredje kört in i en snövall. Olyckan skedde i norrgående riktning. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.

Klockan 9.41 – Personbil i kollision med lastbil på E16

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm vid 9.41. Det ska handla om en olycka med flera fordon, en personbil och en lastbil. Kollisionen ska ha skett på E16 i Långshyttan, Hedemora kommun.

Klockan 9.14 Lastbil havererat på E16 utanför Falun

En lastbil har havererat mellan trafikplatserna Karlsvik och Tallen, utanför Falun. Framkomligheen är begränsad i båda riktningarna enligt Trafikverket.

Klockan 9.02 – Singelolycka i Pilborondellen

En bilolycka ska ha skett på E16 vid Pilborondellen i Falun. Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm vid 9.02 på tisdagsmorgonen. Enligt de första uppgifterna handlar det om en singelolycka på E16 vid Pilborondellen.

En bil ska ha kört in i en refug. Det finns risk för begränsad framkomlighet och trafiken kommer att påverkas fram till 10.30 enligt Trafikverkets prognos.

Klockan 8.40 – Totalstopp på riksväg 50 efter trafikolycka

En personbil har kört in vajerräcket och därefter krockat med en annan bil.

Larmet kom 8:40 på tisdagsmorgonen. Olyckan har inträffat på riksväg 50 söder om Borlänge,  200 meter från olyckan där en ambulans kolliderat med en personbil tidigare på morgonen.

Räddningstjänst och ambulans är på plats. Det är okänt om någon har skadats.

Det råder totalstopp i trafiken i södergående körfält.

Klockan 7.30 – Ambulans i kollision med personbil

En ambulans och en personbil ska ha krockat på tisdagsmorgonen på riksväg 50 i höjd med Persbo norr om Ludvika.

Ambulansen har en patient ombord och en ny ambulans har skickats till platsen, skriver polisen på sin hemsida. Polisen har även mottagit rapporter om att det är extremt halt och dålig sikt på på platsen.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm vid 7:30-tiden. Enligt räddningstjänsten ska ambulansen ha kört in i ett vajerräcke. Räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.

– Det är inga personskador, bara materiella skador. Det är stökigt, det är sådan snörök från övrig trafik och det är väl det som ställer till det, säger brandförman Henrik Karlsson.

En person ska vara lastad med ambulans enligt SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.