Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: ”Jag förstår att det är svårt att rekrytera till ambulansen” Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Väljer bort ambulansen: ”Skiljer för mycket i lön”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Fändriks praktiserar på ambulansen i Leksand. Trots att hon gillar jobbet -  väljer hon på grund av löneläget – att istället att jobba inom kommunen efter avslutad utbildning.

– Ingångslönen på ambulansen är ungefär 400 kronor högre än vad jag har som undersköterska i dag, så jag förstår att det är svårt att rekrytera till ambulansen, säger Anna Fändriks.

Det tycker Anna Fändriks är för lite, när hon kan tjäna flera tusen mer på att välja en annan arbetsgivare.

Ambulansen i Dalarna

Väljer kommunen

Anna är utbildad undersköterska sen 2014 och läser just nu till sjusköterska. Hon gör just nu praktik på ambulansen i Leksand och blir klar senare i vår. Även om hon trivs på där, så har hon valt att jobba inom kommunen efter sin utbildning.

– Det är väl klart att man vill ha en högre lön när man har en högre utbildning och inom kommunen får jag mer betalt än vad de som är vidareutbildade här har. Jag tycker att man ska uppskatta personalen mer än så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ambulansen i Dalarna

Mer i ämnet