• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Foto: Björn Lindgren/TT

Skärpt straff för föräldrar som tvingade dotter att tigga

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten skärper straffet till två års fängelse för mannen och den kvinnan som fällts för människohandel efter att ha tvingat sin minderåriga dotter att tigga i flera kommuner i Dalarna.

Flickan tvingades att tigga i totalt 14 månader när hon var mellan 13 och 15 år gammal, enligt utredningen.

Hovrätten konstaterar att det inte har varit fråga om en sådan nödsituation som skulle kunna göra föräldrarna fria från ansvar och skärper nu straffet till två års fängelse.

I tingsrätten dömdes de bägge till ett år och åtta månaders fängelse för brottet. De ska utvisas efter avtjänat straff samt betala 50 000 kronor gemensamt i skadestånd till dottern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.