Hör handlaren Carl-Johan Åkerstedt om hur de jobbar för att minska smittspridningen i Sälen. Foto: Patrik Qvicker, SVT

Skärpta åtgärder efter anstormning i Sälenfjällen

Uppdaterad
Publicerad

Flera företag i Sälenfjällen skärper nu säkerheten efter anstormning av fjällturister som kommit till området.

– Vi behöver steppa upp nu, säger Carl-Johan Åkerstedt handlare i Sälen och lokal ordförande för föreningen Företagarna.

Trots coronapandemin och trots att Folkhälsomyndigheten anser att alla som åker till fjällen i jul och nyår ska överväga om resan är nödvändig, så är det ungefär lika många turister i Sälenfjällen som ett vanligt år. Nu under nyårsveckan är det ännu fler gäster än under julhelgen.

Skidföretaget Skistar har drabbats av coronasmitta bland personalen och har därför tvingats stänga bland annat flera skidbutiker i området. Och handlaren Carl-Johan Åkerstedt som också är Företagarnas lokala ordförande, har beslutat att all butikspersonal nu ska bära visir.

Coronaviruset i Dalarna

– Det är för att steppa upp åtgärderna ytterligare. Nyår är vår största period på hela året, säger han.

Visir har länge burits av många andra butiksanställa på många andra håll än i Sälen.

– Vi gör det nu för att det är mycket mer folk i omlopp nu och om vi jämför med tidigare år ska det vara ofantligt mycket människor här, säger Carl-Johan Åkerstedt.

Hör handlaren Carl-Johan Åkerstedt om hur de jobbar för att minska smittspridningen i Sälen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet