Skattekontoret i Ludvika läggs ned

Publicerad

Ludvikas skattekontor med 85 anställda, läggs ned.

Skatteverket meddelade idag i ett pressmeddelande att man kommer att flytta skattekontoret i Ludvika. Istället kommer verksamheten koncentreras till Falun. Förflyttningen är en del i en stor omorganisation som kommer att innebära förflyttningar av totalt nio kontor. Bland annat berörs även skattekontoret i Hudiksvall. 

I pressmeddelandet skriver myndigheten bland annat: ”Skatteverket har tagit fram en långsiktig inriktning för hur organisation och arbetsfördelning ska utvecklas för att även på längre sikt erbjuda en effektiv verksamhet, till nytta för medborgare och företag.”

I Ludvika bersörs totalt 85 anställda. Dock kommer samtliga att erbjudas placeringar på den nya orterna. Men samtidigt meddelar Skatteverket att man på hela myndigheten kommer att minska antalet anställda på sikt.

Förflyttningarna bedöms i huvudsak bli genomförda mellan 2016 och 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skattekontor i Dalarna

Mer i ämnet
Mer Dalarna
Mer Nyheter