Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gustav Eriksson, vd på Kläppen ski resort i Sälen berättar varför man kräver att anställda är skrivna i kommunen – ”Måste göra allt vi kan för att bidra till samhället” Foto: Patrik Qvicker/SVT

Skidanläggningen i Sälen kräver folkbokföring i kommunen för anställda

Uppdaterad
Publicerad

Skidanläggningen Kläppen i Sälen kräver att alla som får en fast anställning där också skriver sig i Malung-Sälens kommun.

– Det är jätteviktigt att vi har en levnadskraftig kommun, säger vd Gustav Eriksson.

Bolaget har på eget initiativ infört policyn att alla som blir anställda där året runt ska vara folkbokförda i Malung-Sälens kommun. Det finns inga undantag för kravet på folkbokföring.

– Kommunen har enorma utmaningar med infrastruktur, räddningstjänst och vi tar ju alla del av vård, skola och omsorg. Man ska bidra till vår kommun, säger Gustav Eriksson.

Går miste om stora skatteintäkter

Malung-Sälen, precis som många andra turistkommuner, går miste om stora skatteintäkter på grund av att många av de tusentals säsongarbetarna är skrivna i andra kommuner i landet.

– Vi försöker även att få dem att skriva sig i den här kommunen, säger Gustav Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.