Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet när insatsledare Johan Nordin berättar om måndagens räddningsarbete vid gasbranden i Staberg. Foto: SVT

Räddningstjänsten om den explosiva branden utanför Falun: ”Skulle närmast beskriva det som en krigszon”

Uppdaterad
Publicerad

Området kring branden i gaslagret utanför Falun kommer fortsätta vara avspärrat minst ett dygn. Många gasolflaskor har exploderat och risk finns att fler gör det.

– Det är väldigt mycket flaskor som har exploderat och väldigt mycket flaskor som ligger oexploderade i terrängen, säger Johan Nordin, insatsledare.

Han fortsätter:

– Vi kommer behöva hålla området avspärrat åtminstone 24 timmar. Jag skulle närmast beskriva det som en krigzon. Det är väldigt mycket bråte omkring kastat på området, säger Johan Nordin, insatsledare.

Oklart om någon skadats

Det handlar om ett område på 300 meter kring platsen som är avspärrad. I nuläget är det inte känt att någon person har kommit till skada.

– Vi har inga uppgifter om skadade. Alla som jobbade på den här industrin mötte vi upp när vi kom hit idag och de var utrymda och mådde bra, säger Johan Nordin.

Är luften här farlig att andas in?

– Gasen som är här är främst gasol och den brinner upp när den har exploderat, så nej, det är ingen större fara med röken, avslutar Johan Nordin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gaslagerbranden utanför Falun

Mer i ämnet