Lisa Nordén ger sig på en ny distans i Vansbro i sommar. Foto: Jessica Gow/TT

Nordén klar för SM i Vansbro Triathlon

Publicerad

Triathleten Lisa Nordén, OS-silvermedaljör från 2012, väljer att ställa upp på SM i Vansbro den 2 juli.

Tävlingen genomförs på medeldistans, vilket är längre än olympisk distans som Nordén vanligtvis tävlar i.

– Jag ser verkligen framemot att köra Vansbro i år. Att tävla på hemmaplan är fantastiskt roligt, och sker för sällan. Att det dessutom är ett SM smäller högt, säger hon.

– Distansen är också en utmaning och lite nytt för mig, det är en långsiktig plan att tävla mer på just medeldistansen så Vansbro blir ett spännande ”smakprov” för mig”, säger Lisa Nordén i ett pressmeddelande.

Fick Jerringpriset

Lisa Nordén vann Jerringpriset 2012 för sina prestationer och vann under galan även priset får Årets prestation, Årets kvinnliga idrottare och fick även motta Bragdguldet. Hon nominerades även 2009 efter ett bra år, där hon bland annat tog VM-silver.

2016 fick hon slita för att ta sig till OS i Rio där hon till slut hamnade på en 16:e plats, efter att ha försökt följa upp sitt silver i London 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.