Två utslagna tänder, skrapsår och blåmärken. Träningsrundan gick inte som Sara Penton tänkt sig. Foto: Privat

SM-mästarinnan slog ut tänderna på träning

Publicerad

Regerade mästarinnan på linjelopp, cyklisten Sara Penton bosatt i Falun körde i helgen ner i potthål när hon var ute och tränade i Stockholm.

Plötsligt small det till och Sara dök rakt ner i asfalten med ansiktet före. Hon minns inte så mycket av olyckan men kunde snabbt konstatera att hon tryckt in framtänderna i gommen och dessutom var båda avslagna, ytterligare en tand var skadad och överläppen var spräckt.

Det blev att åka till läkare och sy. I övrigt fick hon sårskador och är blåslagen.

Missar tävling

– Plötsligt stöp jag rakt fram efter att ha kört ner i ett potthål, säger Sara som mellanlandat i Stockholm efter ett träningsläger på Mallorca för att sen åka vidare till en World tour tävling i Kina med sitt danska team -  UCI-stallet Team VIRTU Cycling Women.

– Nu blir det inget med det och jag vet inte när jag är igång igen. Ska besöka en plastikkirurg imorgon, men hoppas vara uppe på cykeln så snart som möjligt.

Sara Penton blev svensk mästare i linjeloppet i Burseryd 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.