Foto: TT/Arkiv

Skyfall, blixtnedslag och åska – oväder över Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Enligt SMHI finns det risk för översvämningar i samband med det regnoväder som väntas dra in över Dalarna under fredagseftermiddagen.

En gul varning för skyfallsliknande regn har utfärdats för stora delar av södra Sverige och hela Dalarna omfattas av det område som kan komma att drabbas. De värsta regn- och åskskurarna väntas passera länet under fredagseftermiddagen och natten till lördagen och det finns risk för översvämmade vägar, källare och dagvattensystem.

Vilka platser som kommer att drabbas hårdast är enligt SMHI mycket svårbedömt.

Blixtnedslag i villor under fredagen

Under fredagskvällen larmades SOS om att blixten slagit ner i en villa i Norrvik i Ludvika kommun. Strax därefter inkom ett larm om ett blixtnedslag, då i en villa nära Ilbäcken i Vansbro kommun. Räddningstjänst är på plats vid båda byggnaderna, strax innan klockan 21.00 kunde de avsluta sitt arbete och lämna båda platserna.

Ovädret har fortsatt härja, bland annat ska flera mindre bränder ha uppstått efter ett blixtnedslag i Gagnef.

Texten uppdateras när mer information finns.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer