Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det blir några väldigt tuffa veckor framöver” – Smittskyddsläkare Helena Ernlund om situationen och hur bedömningen för eventuell distansundervisning görs.

Smittskyddsläkaren om distansundervisning: ”Vid stora utbrott kan det bli aktuellt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortsatt stor smittspridning av covid-19 i Dalarna. Flera skolor och förskolor har stängt under måndagen på grund av smittad personal och regionen tror att smittan kommer att fortsätta att öka under de kommande veckorna. Smittskyddsläkare Helena Ernlund säger nu att vid stora utbrott på skolor så kan det återigen bli aktuellt med distansundervisning för elever.

Förra veckan hade Dalarna återigen rekordnivåer av antalet smittade med covid-19. Trots att den allmäna testningen stoppades på grund av brist på analyskapacitet.

– Vi har en fortsatt stor smittspridning, vi hade lite fler fall förra veckan än veckan innan, trots att vi inte kunde analysera så många prover som vi ville. Det har också blivit fler patienter som behövt läggas in på sjukhus, berättar smittskyddsläkare Helena Ernlund.

Flera skolor och förskolor har stängt under måndagen på grund av personalbrist och många funderar nu på om det kan bli aktuellt med distansundervisning i skolorna igen, som under förra året.

– Om det blir stora utbrott i skolorna så skulle det kunna bli aktuellt, säger Helena Ernlund.

I klippet berättar Ernlund om situationen och hur bedömningen för eventuell distansundervisning görs – ”Det blir några väldigt tuffa veckor framöver”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet