Foto: Henrik Montgomery/TT

Smittspridning sänker vården – Region Dalarna erbjuder bonus till de som jobbar extra

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen ökar i samhället och nu meddelar Region Dalarna att vården påverkas. På grund av hög sjukfrånvaro i personalen blir också vårdplatserna färre. Nu erbjuds mer pengar till dem som kan jobba extra, för att kunna öppna fler vårdplatser.

Covid-19-fallen ökar i Dalarna, samtidigt har spridningen av RS-viruset tagit fart och det är dessutom säsong för vanlig influensa.

Region Dalarna skriver nu i ett pressmeddelande att man för att lösa bemanningen tillfälligt erbjuder undersköterskor och sjuksköterskor vid alla kliniker extraersättning om man jobbar fler pass. På så sätt hoppas man kunna öppna fler vårdplatser i den somatiska slutenvården samt på akutmottagningarna i Falun, Mora, Ludvika och Avesta.

Regionen rekommenderar att allmänheten följer de råd som finns för att begränsa smitta och påminner om vaccination.

– Alla som tillhör riskgrupp eller är äldre bör vaccinera sig mot influensa, säger smittskyddsläkare Fredrik Rücker och påminner även om vikten av att ta alla påfyllnadsdoser av covid-19 vaccinet om man tillhör en riskgrupp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet