– För mig är det här nytt och är det som du säger så är det inte acceptabelt, då har vi ett jobb att göra, säger Niclas Knuts, socialchef i Malung- Sälens kommun. Foto: Johan Söderberg/SVT

Socialchefen: ”Inte acceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Socialchefen i Malung-Sälens kommun kommenterar uppgifterna om att rutinerna kring kontaktpersoner inte alltid fungerar.

Varje år betalar länets kommuner många miljoner för att människor med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar ska få en bättre fritid. Men trots att det är mycket pengar så är kontrollen bristfällig, visar en granskning som vi har gjort.

Socialchefen i Malung-Sälens kommun kommenterar uppgifterna om att rutinerna kring kontaktpersoner inte alltid fungerar.

Känner ni till att det finns kontaktpersoner som inte uppfyller sina uppdrag?

– För mig är det här nytt och är det som du säger så är det inte acceptabelt, då har vi ett jobb att göra, säger Niclas Knuts, socialchef i Malung- Sälens kommun.

– Det finns jättemycket att göra, utveckla och förbättra i det här, inte minst när det gäller information, rutiner och att våra brukare och kontaktpersoner vet vad som gäller. Vi måste vi titta på det här, fortsätter han.

”Någonting jag absolut kommer se över”

Tycker du att det är bra att det inte finns en särskild rutin för det här?

– Nej och det här är nånting som jag absolut kommer att se över så att vi får till rutiner för det här och ytterst är ju det mitt ansvar, säger Niclas Knuts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Kontaktpersoner som missköter sina uppdrag

Mer i ämnet