”Vi får mycket påringningar, inte bara från Bergmästaren, som kan bidra, men vi måste först förbereda en upphandling. Just nu är vi i ett undersökningskede” säger Sofia Jarl (C). Foto: Privat, Anders Wiklund/TT

Sofia Jarl (C): Därför har man inte tagit hjälp av privata aktörer i vaccinationsarbetet än

Publicerad

Flera privata vårdgivare har hört av sig till Region Dalarna och erbjudit sig att hjälpa till att vaccinera befolkningen.

– Vi kommer behöva hjälp när vi kommer in i fasen av massvaccination, men huvudplanen är att sköta så mycket som möjligt via vårdcentralerna, säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Bland annat har den privata vaccinationsmottagningen Mottagning Bergmästaren i Falun skickat flera förfrågningar till regionen utan att ha fått något svar.

De har personal som står redo att kunna hjälpa till med covidvaccineringen eftersom deras ordinarie verksamhet – att vaccinera personer inför resor till utlandet – nu står stilla.

Hör Sofia Jarl (C) om Region Dalarnas arbete för att kunna ta hjälp av privata vårdgivare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet