Therese Lundstedt Niord är vd på Mottagning Bergmästaren i Falun. Foto: SVT

Privat vaccinmottagning vill covidvaccinera: ”Vi vill hjälpa till”

Publicerad

Vaccinationsmottagningen Bergmästaren i Falun är en av flera privata vårdgivare i länet som vill hjälpa Region Dalarna att coronavaccinera befolkningen. De har vid upprepade tillfällen skickat förfrågningar till regionen men inte fått något besked – trots att Region Dalarna söker personal som har vaccineringskunskaper.

Mottagning Bergmästaren sysslar bland annat med att vaccinera personer som ska resa, men den verksamheten är helt obefintlig nu under pandemin. Därför har de erbjudit sin personal till regionens pågående arbete med vaccineringen mot corona.

I vidoen hör du Mottagning Bergmästarens vd om erbjudandet om vaccinationshjälp och om en eventuell ekonomisk vinning.

– Huvudplanen är att kunna sköta så mycket som möjligt via vårdcentralerna i första hand, säger Sofia Jarl Sofia Jarl (C), Region Dalarnas ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden, till SVT Nyheter Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet