Fortsatt utveckling av elitidrottssatsningen i Dalarna efter OS: ”De aktiva ska kunna fokusera helt på sitt idrottande”

Publicerad

Fem åkare från träningsgruppen Dala Sports Academy i Falun ska tävla i OS. Men samtidigt riktas nu blicken framåt för att skapa förutsättningar för framtida elitidrottare.

– Vi måste ständigt utveckla verksamheten för att de aktiva ska kunna fokusera helt på sitt idrottande, säger Peter Berglund, distriktsidrottschef på RF-SISU Dalarna.

RF-SISU Dalarna, som driver Dala Sports Academy i nära samarbete med Falun och Borlänge Kommun, Högskolan Dalarna och specialidrottsförbunden, är stolta över OS-deltagarna från träningsgruppen. Men de ser också behovet av att ständigt utveckla verksamheten.

– Vi jobbar på att se över allt runt omkring för de aktiva – som till exempel medicinsk hjälp, säger Peter Berglund.

Dala Sports Academy Elit

Dala Sports Academy Elit (DSA Elit) är Dalarnas egen elitidrottsmiljö inom idrotterna cykel, friidrott, längdskidor, orientering, skidorientering och triathlon. I elitmiljön finns idag ett hundratal idrottare från hela landet där många av dem tillhör landslagsnivån såväl som yttersta världseliten i sin idrott. Sedan starten 1985 har aktiva som varit en del av verksamheten tagit fler än 225 medaljer på OS, VM, världscup och EM.

Källa: Dala Sports Academy

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS 2022

Mer i ämnet