André Myhrer blir expertkommentator under OS 2022 i Peking – minns guldet 2018

Uppdaterad
Publicerad

OS 2014 i Sotji blev en besvikelse. 2018 hängde gulddrömmen på hans fjärde och med största sannolikhet sista OS.

– Jag ville verkligen inte åka därifrån och känna på flyget hem att ”åh men gud, jag kunde ha gjort mer”, utan jag försökte verkligen ge allt, säger André Myhrer.

Att vinna ett OS-guld är det få som kan relatera till. Att komma från Gävleborg och vinna ett OS-guld är det ännu färre som kan relatera till. Men att vara den äldste OS-guldmedaljören i slalom genom tiderna är det bara André Myhrer som kan relatera till.

Hade velat åka till Peking

– Känslan är ju obeskrivlig så klart när man står där i målfållan och inser vad som har hänt. Hela dagen var otroligt härlig, och att just få sätta ned det här andra åket och komma in med grön skylt, och veta att nu är det bara Henrik som kan sätta stopp för det här, säger André Myhrer.

OS 2022

Hade du velat vara med och åka i år?

– Hade jag fått frågan så hade jag nog åkt, men jag har förlikat mig med tanken att jag har slutat åka skidor, säger Myhrer.

I klippet ovan berättar André Myhrer om OS-guldet 2018 och vad han tänker om att vara expertkommentator under OS i Peking.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS 2022

Mer i ämnet