De engagerade föräldrarna Erika Kvilten Halvarsson och Frida Svensson har tagit sig an kampen för att öppna simhallen i Idre. Foto: Sofie Lind/SVT

Stängd simhall kan bli fritidsgård – föräldrar i Idre vill öppna badet igen

Uppdaterad
Publicerad

När simhallen i Idre stängdes för ett par år sedan reagerade många. När Älvdalens kommun nu ska utreda frågan om att göra om simhallen till en fritidsgård, har en grupp föräldrar tagit upp kampen om att istället fylla bassängen med vatten igen.

Det var till följd av besparingar som simhallen i Idre stängdes. Elever får nu istället åka till Särna, tre mil bort, vilket kommunen tycker är försvarbart. Det utreds också ifall kommunen ska lägga ett golv över den tomma bassängen och skapa en fritidsgård i  lokalen istället.

Nystartad grupp har tagit fram underlag

Men en nystartad grupp i Idre kämpar för att simhallen ska öppnas igen.

– Vi har tagit fram underlag på hur simhallen skulle kunna drivas och vilka målgrupper som är intresserade, säger Frida Svensson, en av de engagerade.

Mimmi Knutsen Åslund är också med i gruppen.

– Vi hoppas att kommunen vill öppna simhallen med oss igen, säger hon.

Är i dialog med kommunen

Gruppen menar att de haft en bra dialog med kommunen och hoppas på en öppning igen. Gruppen har även tagit fram olika förslag på hur kommunen skulle kunna få in pengar till driften, samt varit i kontakt med föreningar och företag på orten som också är intresserade av att nyttja simhallen.

– Det är ett stort engagemang i frågan och privatpersoner har redan frågat om de kan swisha oss pengar för att öppna hallen igen, säger Erika Kvilten Halvarsson som också är med i gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.