Det milda vädret har gått hårt åt Vasaloppsspåren. Nu flyttas startplatsen för två av loppen. Foto: SVT

Startplats för lopp under Vasaloppsveckan flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Snöbristen och det milda vädret gör att Vasaloppsorganisationen beslutat att flytta startplatsen för två av loppen. Nattvasan 45 och Vasaloppet 45 blir därmed två kilometer kortare.

De båda loppen brukar normalt starta i Oxberg och gå runt Oxbergssjön innan spåren går in i Vasaloppsspåren vid Vasslan. Nu flyttas loppen till kontrollen i Evertsberg.

De båda loppen blir nu två kilometer kortare. 3 270 deltagare har anmält sig till Vasaloppet 45 och 462 tvåmannalag är anmälda till Nattvasan.

– Under morgonen har vi skickat ut ett mejl till alla berörda där vi meddelar flytten av startplats och ger all information om parkering, bussar till start och dylikt. Vi tror att alla har förståelse för vårt beslut och det ska inte behöva innebära några större olägenheter, säger Tommy Höglund i ett pressmeddelande.

I klippet berätta sportchefen Tommy Höglund om varför loppen flyttas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Vasaloppet 2020

Mer i ämnet
Mer Dalarna
Mer Nyheter