Stickan golfar med en hand

Uppdaterad
Publicerad

När Stig Olsson från Falun drabbades av en stroke sade läkarna att han aldrig skulle kunna spela golf igen. Men med en hand är han nu tillbaka på banan och det med besked.

Tänk dig att du endast har en arm som fungerar, att du dessutom är blind på ena ögat och att du bara har 50 procents syn kvar på det andra. Så har Stig Olsson i Falun det efter en stroke för ett par år sedan.

– På rehab sa dom att jag aldrig skulle kunna spela golf som jag gör idag, men med träning och väldigt mycket envishet har jag kommit så här långt, säger Stig.

Stig har inte bara lyckats med att börja golfa igen. I förra veckan var Stig dessutom arrangör för en egen golftävling på Dalsjö golfbana i Borlänge, en tävling som lockade ett 20-tal golfkompisar. Och nu hoppas han att tävlingen, Stickan one hand Open, kan bli årligen återkommande.

– Mitt mål är att så småningom kunna spela med både händerna så jag hoppas det kan bli så framöver, säger Stig innan han drar iväg ut på första tee.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.