Stiko Per tävlar i Göteborg och Kalle i Malmö Foto: SVT

Stiko Per Larsson debuterar i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Stiko Per Larsson vann bonuspriset att tävla i Melodifestivalen i radiotävlingen ”P4 Nästa”.

Stiko Per Larsson kommer inte att tävla med samma låt som i P4:s tävling, eftersom bidragen i Melodifestivalen måste vara outgivna.

På tisdagen avslöjades också resten av artisterna som kommer delta i Melodifestivalen 2018.

Dalarna – Stiko Per Larsson

Stiko Per Larsson ska tävla i deltävlingen i Göteborg med sitt bidrag ”Titta Vi Flyger”

28 bidrag ska bli ett

Årets turné startar i Karlstad den 3 februari och avslutas i Solna utanför Stockholm den 10 mars. Under de sex veckor programmet pågår ska 28 bidrag skäras ned till ett.

Programleder gör David Lindgren – som därmed får förnyat förtroende i tjänsten.

Fakta: Stiko Per Larsson

Född: 20 november 1978 i Leksand

Stiko Per Larsson är låtskrivare och artist. Om du håller på Leksands IF har du garanterat hört hans låt Bröder, som blev lagets officiella laglåt.

Under flera år har Stiko Per Larsson haft vandringsturnéer runt om i Sverige, där han går med sin gitarr på ryggen och spelar för mat och husrum men också i konsertlokaler som han passerar under vandringen. Under vandringsturneringarna har han flera gånger samtidigt samlat in pengar till välgörande ändamål.

Den senaste vandringsturnén var i somras när han samlade in pengar för barncancerfonden och fick ihop nästan en halv miljon kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Stiko Per Larsson

Mer i ämnet