Finns det tårta i himlen? Stiko Per Larsson om varför han går för barn med cancer. Foto: Patrik Boberg/SVT

Stiko Per nådde drömmålet med insamlingen

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Stiko Per Larsson har avrundat sin elfte vandringsturné till förmån för ett gott ändamål och den här gången nådde insamlingen långt över målet på 250.000 kronor.

27 konserter på 26 dagar till fots mellan Stockholm och Leksand – så lyder premissen för vandringsturnén. Tidigare har musikern från Insjön samlat in pengar till exempelvis SOS Barnbyar, men i år valde han en annan organisation, nämligen barncancerfonden.

TV: Femåringen är anledningen till varför Stiko Per ger sig ut igen

Dalarna – Stiko Per Larsson

Nådde drömgränsen innan slutmålet

Redan efter halva vandringsresan, så stod det klart att Stiko Per skulle nå målet som var 250.000 kronor – och i skrivande stund har den nått över 417.000 kronor.

– Jag vill allra ödmjukast tacka varje människa som på något sätt hjälpt till under den här turnén. Ni har burit mig framåt, varje steg och varje ton. Tack, skriver Stiko Per Larsson i ett pressmeddelande.

Strax innan han vandrade in i Leksand, som var turnéns slutmål, så lade han upp ett klipp på sociala medier där han beskrev känslorna från den långa promenaden som varit.

– Det finns så otroligt mycket att säga om den här turnén. Det har varit så otroligt många känslor man haft, skratt och gråt, sorg och glädje. Det har varit en makalös resa, säger Stiko Per Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Stiko Per Larsson

Mer i ämnet