Foto: SVT/Lima SKG

Stina Nilssons val – tävlar för Lima SKG

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Stina Nilsson kommer att tävla för Lima SKG när hon sjösätter sin satsning på skidskytte nästa säsong.

Den tidigare längdskidsstjärnan från Malung, numera bosatt i Östersund, tävlade som längdskidåkare IFK Mora. Men när hon nu byter sport föll valet på klubben närmast hennes födelseort.

”Det känns jättekul att få representera en skidskytteklubb som är så förankrad i min hembygd. Ett stort plus var också att klubben har så många duktiga skidskyttar som jag hoppas kunna sporras av” säger Stina Nilsson i ett pressmeddelande.

I Lima SKG finns sedan tidigare landslagsåkaren Johanna Skottheim, även hon bosatt i Östersund.

”Vi är självklart mycket glada i dag och ser fram emot att ge allt stöd till Stina för att hon ska lyckas som skidskytt. Vi tror att Stinas inträde i klubben kommer att öka intresset för skidskytte i denna bygd där skidskyttesporten redan är stor”, säger Tommy Mattsson, styrelseledamot i Lima SKG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.