Det blev en helg som präglades av fest i Dalarna – när restriktionerna lättades. Foto: TT

Stökigt under första helgen utan restriktioner i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Dalarna rapporterar om en helg där fest, fylla och oroligheter avlöst varandra. Men trots ökad bemanning på polisstationerna så har inga grova våldsbrott begåtts.

– Det har varit som en relativt normal helg, sett till hur det var innan pandemin, berättar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen.

Inte längre några restriktioner på serveringsställen och ingen maxgräns när det gäller deltagarantal vid sportevenemang och konserter. Första helgen utan restriktioner är nu till ända.

Och när polisen i Dalarna sammanfattar helgen så vittnar de om att ett flertal personer runt om i länet fått sova ruset av sig på polisstationen.

Dalarna – Blåljus

Tidigt under lördagsmorgonen utsattes en butik i centrala Avesta för inbrott. Där ska gärningsmännen ha krossat glasrutorna till butiken för att sedan stjäla kläder.

I samband med ett ingripande av ordningsvakter vid en krog  i Avesta så gör två män i 20-årsåldern motstånd. Den ena mannen misstänks nu för våldsamt motstånd och den andre för förgripelse mot tjänsteman.

Oroligheter i Leksand

Flertalet samtal om oroligheter i Leksand kom under natten mot lördag in till polisen, detta med anledning av att ett flertal ungdomar varit berusade i centrum. Enligt samtalen ska bråk ha uppstått. Polisen har på plats upprättat en anmälan om skadegörelse då en ruta till en matbutik har krossats. Några personer omhändertogs för fylleri och en anmälan om misshandel upprättades.

– Natten var lite stökig i Leksand med skadegörelse, misshandel och ett antal personer som har blivit omhändertagna, berättar Henning.

Stor fest med flera minderåriga

Under natten kom uppgifter in till polisen i Ludvika om en större fest, där ett flertal minderåriga festade. En polispatrull kallas till platsen för att

hjälpa till att att stänga ner festen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet