Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Martin Öhman berätta mer om den stora polisinsatsen. Foto: SVT

Stor polisinsats i Avesta – flera personer frihetsberövade

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen genomfördes en stor polisinsats i Avesta. Insatsen kopplas till den pågående våldspiralen i landet och resulterade i flera frihetsberövanden samt beslag av narkotika och ammunition.

– Insatsen har pågått under hela dagen och den har föregåtts av en längre tids arbete. Den är en liten del i ett större arbete för att stävja den pågående våldsspiralen, säger Martin Öhman som är tf chef för polisområde Falun där bland annat Avesta ingår.

Insatsen har enligt Öhman pågått i Avesta med omnejd – ett samarbete mellan polisen i Dalarna och Stockholm. Ett stort antal husrannsakningar har gjorts och flera personer har frihetsberövats.

Polisen i Dalarna

– Jag kan inte säga något om de här personerna förutom att de har gripits i samband med husrannsakningar.

Narkotika, pengar och ammunition beslagtogs

I samband med insatsen togs beslag i form av narkotika, kontanter samt en större mängd ammunition.

– Polismyndigheten arbetar i hela landet med det här. Även om våldsdåden sker på andra platser så är det inte mindre fokus på det på andra ställen.

Kan det bli fler insatser i Dalarna?

– Insatsen kommer att utvärderas och bedömas i en större kontext. Beroende på vad slutsatserna blir så bestämmer man vilka åtgärder det blir framöver, säger Martin Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisen i Dalarna

Mer i ämnet