Tre häktade efter polisrazzia i Avesta – misstänks planerat mord

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor och en man i 20-årsåldern sitter häktade efter den polisinsats som gjordes i Avesta i onsdags. Enligt häktningsframställan misstänks de att ha förberett mord.

De tre personerna som greps i Avesta har begärts häktade på sannolika skäl. Mannen misstänks för förberedelse till mord och kvinnorna är misstänkta för medhjälp till förberedelse till mord.

– Insatsen är en liten del i ett större arbete för att stävja den pågående våldsspiralen, sa Martin Öhman som är tf chef för polisområde Falun där bland annat Avesta ingår, efter insatsen under onsdagen.

En av de häktade misstänks även för förberedelse till grovt vapenbrott och två av dem är på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till – och försök till grovt vapenbrott.

Enligt uppgifter till SVT är personerna en del av La Ligas-allierade och Avesta är en plats där det kriminella gänget förvarat narkotika, kontanter och vapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.