Foto: Henrik Hansson

En ovanlig vardag: ”Ett avsked som många inte kunde komma till”

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset har vänt upp och ner på hela samhället. I projektet En ovanlig vardag speglar vi hur människors liv påverkas i spåren av krisen.

Stora Tuna gravkapell, 26 mars 2020

Ett avsked som många inte kunde komma till under rådande omständigheter. Ett liv är över. Ett liv som forsätter genom alla minnen. Minnen som blir berättelser när människor står inför verkligheten som påminner om det liv som en gång var.

En ovanlig vardag – SVT Dalarna dokumenterar dalfolkets vardag under coronapandemin 2020

Idag är det torsdag. Den 26/3 2020. En dag fylld av ögonblick. Små fragment som snart är minnen. Spara dem. Vårda dem. Vi behöver dem mer än på länge. Som en emotionell superkraft. När vardagen är ovanlig.

---

I projektet ”En ovanlig vardag”, tar SVT Nyheter Dalarna hjälp av fotografen Henrik Hansson, som med utgångspunkt från Borlänge kommer att skildra vardagen under den här tiden.

Men vi behöver också din hjälp. Hur ser det ut där du bor? Hjälp oss att bygga dokumentationen för framtiden.

Du kan bidra genom att mejla din bild eller video till dalarna@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

En ovanlig vardag – SVT Dalarna dokumenterar dalfolkets vardag under coronapandemin 2020

Mer i ämnet