Insatsen bestod till stor del av trafikkontroller på vägarna i området. Foto: Google earth/SVT Grafik

Sex kilo narkotika och 800 000 kronor i beslag – stor insats i Polisregion Bergslagen och Mitt

Uppdaterad
Publicerad

Sex kilo narkotika och 800 000 kronor – det tog polisen i beslag när de gjorde en stor trafikkontroll i Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Uppsala län på torsdagskvällen.

– Det aktuella området är ett utpräglat glesbygdsområde med en problembild som bland annat inkluderar narkotika, inbrott och trafikbrott, skriver Martin Öhman, biträdande chef för lokalpolisområde Falun.

Polismyndigheten i två polisregioner, Nationella operativa avdelningen samt Tullverket och Kronofogden genomförde under torsdagskvällen en större insats i ett område kring orterna Avesta, Hedemora, Garpenberg, Långshyttan, Hofors, Österfärnebo, Tärnsjö, Heby, Sala och Norberg.

Dalarna – Blåljus

“Minska brottsligheten och öka tryggheten”

– Operationen är tänkt att jobba med problembilderna i en samlad ansträngning för att minska brottsligheten och öka tryggheten i området, skriver Martin Öhman.

Insatsen bestod till stor del av trafikkontroller på vägarna i området.

Samarbete mellan två polisregioner

Det aktuella området ligger i gränslandet mellan två polisregioner, därför har polisregion Bergslagen och Mitt samverkat med varandra.

– Det viktiga med det här är att allmänheten i området ska känna att polisen är närvarande och att vi optimerar våra samlade resurser för att jobba med det som berör och upprör många medborgare, skriver Patrick Ungsäter, regionpolischef för polisregion Bergslagen i pressmeddelandet.

Preliminära resultat från operationen inkluderar bland annat:

Cirka 500 kontrollerade fordon

2 rattfyllerier

3 drograttfyllerier

4 fall av olovlig/grov olovlig körning

31 flygande besiktningar

2 st vägningar vilket visade sig vara överlast

1 kontroll av kör- och vilotider

1 omhändertaget körkort

12 ordningsböter

1 vapenbrott (beslag av ammunition)

1 efterlyst person hämtades till förhör

3 narkotikabrott (eget bruk och innehav)

20 inre utlänningskontroller

Cirka 6 kilo narkotika (khat) togs i beslag i samverkan med Tullverket.

Kronofogdens resultat från kvällen och nattens förrättningar i bostad, samt vid trafikkontroller, inbringade över 800 000 kronor i utmätningar och fullbetalningar.

Bland annat utmättes bilar, motorcyklar, en stor båt, märkesklocka, verktyg, samlarobjekt (knivar) och en del fullbetalningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet