Stöten får skjuta upp säsongsöppningen

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det är mitten av december så har flera skidanläggningar ont om snö. En av anläggningarna som har fått skjuta upp helgens säsongsöppning, är Stöten, nordväst om Sälen.

De flesta av skidanläggningarna i Dalarna står nu på tå och längtar efter kyla och flera av dem vi pratat med i dag kollar väderprognoserna många gånger varje dag.

Källviksbacken i Falun som hade tänkt öppna under luciahelgen, siktar nu istället på att öppna på jullovet och Stöten har tvingats skjuta fram sin säsongspremiär på grund av snöbristen. Men tack vare att många skidanläggningar planerat att öppna nästa helg så är det flera som kommer att hålla sin tidsplan, om nu kylan, som utlovats till helgen, dyker upp. Romme i Borlänge, Säfsen utanför Ludvika och Bjursås är några utav de skidanläggningarna som kan hålla sin tidsplan.

Idrefjäll har redan öppnat för säsongen som planerat och eftersom det varit kallare nere i dalgångarna än uppe på fjällen så har också Kläppen, söder om Sälen, fått ett riktigt bra snöläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.