Foto: SVT/Frida LiljequistVisa alla (3)
Visa alla (3)

Politikerna backar – vill slopa soptaxorna i Malung-Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Idag tog striden om soptaxorna för fäbodstugor och jaktkojor i Malung-Sälens kommun en ny vändning. Efter protesterna så backar nu politikerna.

Vid en presskonferens meddelande idag kommunalrådet Hans Unander (S) och ordföranden i det kommunala avfallsbolaget Vamas, Kurt Podgorski, att man vill slopa soptaxorna för de enklaste fritidshusen. Enligt Unander är alla eniga, men ärendet måste klubbas i fullmäktige i slutet av mars.

Stora protester från kommuninvånare

Planen var tidigare att fortsätta ta ut en grundavgift för hämtning av sopor vid alla fäbodsstugor och jaktkojor – trots att det inte sker någon sophämtning där. Något som mött starka protester från kommuninvånarna.

Under januari hölls flera stormöten i där den heta fråga diskuterades och redan då uteslöt inte kommunalrådet Hans Unander att man kanske skulle backa i frågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sopavgifter i Malun-Sälen

Mer i ämnet