Torbjörn vill att länsstyrelsen lägger pengar på upprustning av Harrsjöstugan i Fulufjället – en halv miljon på parkeringsvakter tycker han låter orimligt. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: Privat

Torbjörn vill att stugor på Fulufjället rustas upp – upprörs över hur länsstyrelsens pengar fördelas

Uppdaterad
Publicerad

Torbjörn Olsson har hyrt stuga av Länsstyrelsen Dalarna vid Harrsjön på Fulufjället i många år. I flera års tid har han påtalat för länsstyrelsen att stugan behöver rustas upp. Nu blir han förvånad över hur pengarna fördelas.

Länsstyrelsen har flera stugor som de hyr ut året om. Men Torbjörn Olsson upplever att stugan vid Harrsjön är gravt eftersatt – och blir förvånad över att höra att länsstyrelsen till exempel lagt en halv miljon kronor på att stävja upp parkeringskaoset.

– Vart kommer pengarna ifrån? Undrar han.

Han ser också att flera saker är eftersatta i området men underhållet av Harrsjöstugan är det han oroas mest över.

”Görs stora insatser”

Länsstyrelsen Dalarna menar dock att underhåll görs, men hänvisar samtidigt till personalbrist.

– Det görs stora insatser för att hålla våra anläggningar i skick, säger Jemt Anna Eriksson. chef för enheten för naturskydd på Länsstyrelsen Dalarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.