– Vi jobbar för att det ska vara en så bra balans som möjligt mellan de olika rösterna, i kvällens program, säger Jorun Collin, projektledare. Foto: SVT

Svårt att få deltagare till vindkraftsdebatt: ”Det vi är med om här har vi inte varit med om förut”

Uppdaterad
Publicerad

Med bara timmar kvar till den livesända debatten om vindkraft i Malung är det fortfarande osäkert vilka personer som ska mötas. Vindkraftsmotståndare har en efter en tackat nej till att medverka i SVT-programmet Sverige möts: Direkt.

– Det vi är med om här har vi inte varit med om förut. Att den ena sidan inte vill vara med i programmet. Med några timmar kvar ser det inte helt ljust ut, säger Jorun Collin, projektledare för Sverige möts: Direkt.

Samtidigt är det beslutat att programmet kommer att sändas ikväll.

– Vi jobbar för att det ska vara en så bra balans som möjligt mellan de olika rösterna. Men just nu har vi problem att vi har så många som vill vara med från ja-sidan och så få som vill vara med från nej-sidan. Nu jobbar vi stenhårt med att lyckas hitta nej-sidan i Malung men också med att ta in de som är negativa till vindkraft från andra delar av landet, säger Jorun Collin. 

Starta klippet för att höra om varför nej-sidan inte vill var med och varför programmet sänds från Malung.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindparken på Ripfjället

Mer i ämnet