Stefan Arnesson har tillsammans med fyra kollegor i Hedemora kommun blivit omplacerade mot sin vilja efter att de slagit larm om brister i säkerhet rörande deras arbetsmiljö. Foto: Ann-Louise Julin / SVT

Fem anställda i Hedemora tvingas bort från sina jobb – vittnade om brister

Publicerad

SVT Dalarna kan avslöja att fem anställda vid samma arbetsplats i Hedemora kommun blivit omplacerade till nya arbetsplatser mot sin vilja. Det efter att de anställda försökt så larm om brister och hotfulla situationer.

– Vi är chockade, säger Stefan Arnesson, en av de anställda.

– Vi vill ha en förklaring. Vad har vi gjort som är så fel att kommunen gör en så drastiskt grej att de splittrar en arbetsgrupp som jobbat ihop i 13 år, säger Stefan Arnesson.

Hedemora kommun vill inte kommentera situationen innan de fackliga förhandlingarna, som facken nu krävt, är genomförda. Men förvaltningschefen skriver i ett mejl till SVT:

Självklart vill jag också att arbetsmiljön för de anställda ska vara bra, och det är just därför vi har agerat – för att förbättra en situation som inte uppfattades vara bra”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.