Se SVT:s reporter, Patrik Qvicker, berätta mer om de åtgärder som verksamheterna i Sälenfjällen vidtagit för att minska smittspridningen. Foto: SVT

SVT:s reporter: ”Finns en oro för smittspridning i Sälen”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s reporter gästade under onsdagsförmiddagen Morgonstudion där han bland annat pratade om de åtgärder både skidanläggningar och handlare i Sälen vidtagit inför jul- och nyårshelgerna. 

– De finns många företag som haft corona och inte vidtagit några åtgärder, säger SVT:s reporter Patrik Qvicker och fortsätter:

– Men det finns också många som gjort flera åtgärder för att minska smittspridningen inför högsäsongen.

Smittskyddsläkare, Anders Lindblom, har tidigare förklarat att han räknar med en smittspridning. Men det behöver inte betyda att det kommer belasta sjukvården i Dalarna.

– De flesta turister kommer från storstäderna i Sverige och övriga norra Europa så det är när turisterna kommer hem igen som de kan komma att belasta lokalsjukvården, säger Qvicker.

Se SVT:s reporter, Patrik Qvicker, berätta mer om de åtgärder som verksamheterna i Sälenfjällen vidtagit för att minska smittspridningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.