Misstänkta taxichauffören häktad – körde in i folksamling i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Den taxichaufför som misstänks för mordförsök och flera fall av grov misshandel, efter att han kört på flera personer i Borlänge, häktades under tisdagen. Precis som i tidigare förhör nekar mannen, som är i 25-30-årsåldern, till brott.

Sent på kvällen den 25 juli kom larmet om att en taxibil kört på flera personer som sedan behövde föras till sjukhus. Föraren anhölls senare av åklagare och enligt åklagaren ska mannen ha varit upprörd på en av personerna som blev påkörda. Själv medger den misstänkte mannen delar av händelseförloppet – men förnekar brott.

Förhandling bakom stängda dörrar

Efter händelsen uttalade sig taxibolagets vd: ”Vi är chockade och beklagar det inträffade och känner med de drabbade”, sade Per-Olov Dély på Taxi Borlänge.

Taxibil körde in i folksamling i Borlänge

På måndagen kom besked om att alla fem personerna som förts till sjukhus efter påkörningen kunnat lämna sjukhuset.

Under tisdagens häktningsförhandling, som hölls bakom stängda dörrar, beslutade tingsrätten alltså att häkta taxichauffören, som på sannolika skäl är misstänkt för försök till mord och fyra fall av grov misshandel.

Hör åklagare Eva-Lena Jansson om varför hon tyckte att taxichauffören skulle häktas i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taxibil körde in i folksamling i Borlänge

Mer i ämnet