Foto: svt

Tidigare politiker riskerar sparken från Trafikverket

Publicerad

En tjänsteman på Trafikverket i Borlänge har anmälts till personalansvarsnämnden efter att ha kränkt en student förra året.

Enligt anmälan ska ex-politikern under ett arbetsmöte förra året ha kränkt studenten genom aggressiva påhopp gällande studentens bakgrund som arab och muslim. Studenten ska ha kommit i kontakt med ex-politikern när han skrev sin uppsats som var kopplad till Trafikverket. Han blev då studentens kontaktperson under dennes examensarbete.

Utsatte student för ”aggressiva” påhopp

Det var under ett möte förra året som studenten ska ha fått ingående frågor om sin härkomst. Därefter ska ex-politikern ha erbjudit studenten skjuts till Örebro. Under resan ska studenten ha utsatts för vad som i anmälan beskrivs som aggressiva påhopp gällande bland annat kriget i Syrien.

Ex-politikern: ”Det stämmer inte”

Det är ex-politikern och tjänstemannens chef som gjort en anmälan till personalansvarsnämnden på Trafikverket. Tjänstemannen själv tar avstånd från anklagelserna och kommenterar ärendet så här.

– Studentens version av händelsen stämmer inte. Jag har gett min bild till personalansvarsnämnden och jag tänker inte gå in på något mer nu. Jag hoppas att nämnden gör en ordentlig och nykter bedömning av det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.