Tjärna Ängar inifrån

Publicerad

Under hela vintern har SVT:s reporter Niko Ago besökt Tjärna Ängar, av polisen utpekat som riskområde. Han har sett problem, men också lösningar och förebilder.

Tjärna Ängar i Borlänge pekas ut som ett riskområde i polisens nationella rapport om utsatta områden i Sverige. 

SVT:s Niko Ago har under lång tid varit på plats för att möta och prata med människorna där och i en serie reportage skildrar han nu området utifrån de som kan det allra bäst:

Poliserna som talar om vikten av en nyanserad bild, familjen som bor elva personer i två rum och kök. Han har mött några av de unga killar som är kända av polis och som tappat sitt förtroende för vuxenvärlden. Och sett social verksamhet som talar om bristande resurser.

Förebilder

Men han har också mött förebilderna, sett de projekt som lyckas bra och pratat med de människor som hellre vill lyfta allt det positiva som finns på Tjärna Ängar – utan att för den skull blunda för problem.

Kort sagt: Det här är Tjärna Ängar inifrån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tjärna Ängar inifrån

Mer i ämnet