SVT Dalarna kan vinna Sverigepriset för flera reportageserier

Publicerad

SVT Nyheter Dalarna har i konkurrens med SVT:s 21 lokala redaktioner, riksnyheterna och SVT Sport tagit två finalplatser till SVT:s Sverigepris.

Det är två reportageserier som utsetts till finalister; ”Livet på högstadiet” där SVT:s reporter Sandra Lind återvänder till sin gamla högstadieskola. Denna reportageserie tillhör kategorin Transparent journalistik i tävlingen.

Den andra finalisten är serien om bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge: ”Tjärna Ängar inifrån”, som SVT:s reportrar Niko Ago och Diamant Salihu står bakom. Tjärna Ängar inifrån är finalist i kategorin Nära rapportering.

Det är tre finalister i varje kategori och finalen är i Stockholm den 6 mars där vinnarna kommer att utses.

Här finns alla delar i serien Livet på högstadiet att ta del av.

Och här finns hela reportageserien om Tjärna Ängar.

Nominering till finalplatsen för ”Livet på högstadiet”:

”Med de bästa rösterna i de rätta miljöerna, och med öppenheten som dramaturgi, skildras en verklighet som förändrats i grunden men ändå är exakt densamma.”

Nominering till finalplatsen för ”Tjärna Ängar inifrån”:

Genom tålmodig och transparent journalistik visar SVT Nyheter Dalarna hur man skapar förtroende som förmedlar en annan bild än vad som tidigare skildrats i svenska medier. De öppnar fönstret till det som polisen pekat ut som ett utsatt område i Sverige och visar oss drömmarna, vardagen och vad begreppet utsatt faktiskt innebär. Digitalt kompletterar det skrivna och det rörliga materialet varandra och ger fler dimensioner.”

• Sverigepriset delas ut en gång om året för att lyfta fram god journalistik som SVT gör runt om i hela landet.

• Priset omfattar riksnyheter, lokala nyheter, minoriteter och sport på SVT och delas ut i sex kategorier: Transparent nyhetsleverans, Förklarande journalistik, Granskande journalistik, Konstruktiv journalistik, Nära rapportering, Fördjupande journalistik och Minoriteter i samhället.

• Priset delas ut 6 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tjärna Ängar inifrån

Mer i ämnet