Starta klippet för att åka med i bilen, höra hur den låter och få reda på hur mycket tid och pengar Ola Malm lagt på elkonverteringen av sin 50-tals Morris! Foto: Anders Hansson /SVT

Tomt engelskt Morris-skal från 1950-talet blev unik elbil i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha renoverat flera gamla Morris-bilar fick Ola Malm från Falun plötsligt en idé om att göra något annorlunda. I karossen till en Morris Minor från 1950 har han nu monterat en elmotor och ett toppmodernt batteri som driver bilen.

Han har haft bilrenovering som hobby i många år, men inte ägnat sig åt stora amerikanare som så många andra bilentusiaster. Istället har Ola Malm fallit för gamla brittiska bilar, som han menar är mycket billigare att hitta delar till.

”Ställt frågor till jordens alla hörn”

Och han har varit så originaltrogen som möjligt. Fram till nu – när han fick sitt infall om att göra den gamla veteranenen, som var ett fullständigt renoveringsobjekt, eldriven.

Elbilar i Dalarna

– Mycket tid har gått åt att få tag på elgrejorna. I USA finns det till exempel elkonverteringssatser för gamla Volkswagen som är lätta att montera in, men också ganska dyra. Här har jag plockat ihop delar från olika håll, och ställt frågor till jordens alla hörn innan det blev klart, berättar Ola Malm.

I klippet: Följ med i bilen, hör hur den låter och få reda på hur mycket tid och pengar Ola Malm lagt på elkonverteringen av sin 50-tals Morris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elbilar i Dalarna

Mer i ämnet