Stora delar av busshållplatsen Knutpunkten hölls avspärrad efter det misstänkta mordförsöket i september 2022. Foto: arkivbild SVT

Tonåring åtalas för mordförsök vid Knutpunkten i Falun

Uppdaterad
Publicerad

En då 16-årig pojke knivhögg en annan pojke vid Knutpunkten i Falun så illa att han fick livshotande skador. Nu åtalas han för mordförsök. Samtidigt åtalas pojken som blev knivhuggen för att tidigare ha rånat pojken som knivhögg honom.

Det var i september 2022 som polis larmades till Knutpunkten i Falun där en pojke blivit knivhuggen. Pojken fördes till sjukhus med livshotande skador.

Pojken åtalas nu vid Falu tingsrätt för försök till mord.

Som bevisning användes bland annat övervakningsfilm från Knutpunkten och vittnesuppgifter. Övervakning från en affär i Falun kort före händelsen ska också visa hur den misstänkte pojken köpt en kniv.

Han förnekar brott och menar att han agerat i nödvärn.

Knivhuggne pojken åtalas för rån

Samtidigt åtalas nu också den pojke som knivhöggs. Han ska tillsammans med en annan person ha rånat pojken som senare knivhögg honom på en mobiltelefon, två dagar innan mordförsöket.

Pojken som nu misstänks för mordförsök ska ha fått telefonen stulen och blivit slagen och sparkad, enligt åtalet.

De rånmisstänkta förnekar brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens presstalesperson Christina Hallin kommenterar händelsen samma dag som den hände. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.