Patrik Säflund är åklagare i fallet. Foto: Helena Wrete/SVT, Anders Hansson/SVT

En fjärde person häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord

Publicerad

Under fredagen häktades en fjärde person, en man i 30-årsåldern, för inblandning i dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge där en ung man miste livet. Den häktade är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Den man som i onsdags greps, misstänkt för mord vid Kupolen i Borlänge den 8 juli, är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Det beslutade Falu tingsrätt vid lunchtid på fredagen.

Ändring av yrkande

Åklagare i fallet, Patrik Säflund, yrkade i första hand på att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och i andra hand på medhjälp till mord, vilket det blev.

– Jag har inga speciella synpunkter på det. Jag framställde ju både ett förstahands- och andrahandsyrkande. Tingsrätten fann ju att sannolika skäl fanns för andrahandsyrkande.

Finns det fler misstänkta?

– Som jag har sagt tidigare kan vi inte utesluta att det finns fler misstänkta. 

Det har pratats om kriminella kretsar, är det fortfarande det spåret?

– Vi går inte in på sådana saker just nu, utan nu tittar vi på bevisningen och hur den ser ut i förhållande till gärningen.

Sedan tidigare sitter tre personer häktade misstänkta för inblandning i händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning vid Kupolen

Mer i ämnet