Foto: Fredrik Sandberg/TT

Folk bor i husen olagligt – nu sätter Trafikverket ner foten

Publicerad

Människor har huserat olagligt i två fastigheter i Gimsbärke utanför Borlänge – något som Trafikverket nu vill ändra på och har därför ansökt om att de boende ska avhysas från husen.

Avhysningen rör två fastigheter i Gimsbärke i Borlänge, intill det som kallas Ingmar Bergmans brygga. Trafikverket köpte de två fastigheterna år 2008 och har planerat att riva dem, då de står olämpligt till mellan riksvägen och järnvägen.

Folk har huserat olagligt

Men då ärendet ”fallit mellan stolarna”, som Trafikverket skriver, så har folk huserat i bostäderna – något som närboende irriterat sig på och klagat på.

Vet vilka det är

Polisen har identifierat flera av de olagliga gästerna i husen, men för att avhysa någon krävs ett beslut från Kronofodgden. Det är därför Trafikverket nu lämnat in en ansökan till dem och skriver att de önskar att husen plomberas i väntan på rivning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.