Här är räddningstjänsten i Ludvika i färd med ett släcka nattens första bilbrand. Foto: Göran Häggström, Foto-Mike

Tre bilbränder i Ludvika och Smedjebacken under samma natt

Publicerad

Under natten mot lördagen inträffade tre fordonsbränder, två i Ludvika och en i Smedjebacken. Det handlar om en lastbil och två personbilar som fattade eld.

Den första bilbranden inträffade vid 23-tiden vid Kajvägen i Ludvika. Bilen ska enligt räddningstjänsten ha varit placerat helt fristående och det fanns därmed ingen spridningsrisk.

Därefter började en lastbil i Söderbärke, Smedjebackens kommun, brinna med öppna lågor. Det inträffade vid 02-tiden och fordonet ska ha varit placerat på en äng. Vid 03.21 var räddningstjänsten klara på platsen.

Tredje branden inträffade på parkering

En dryg timme senare, vid 03.34-tiden, inträffade nästa bilbrand, återigen i Ludvika. Där skadades två bilar av lågorna.

– Det inträffade på en parkering och det stod bilar på vänster sida om den som brann, så det blev värmeskador på den närmsta, säger Henrik Karlsson, brandförman på räddningstjänsten i Ludvika, på lördagsmorgonen.

Oklar orsak bakom bränderna

Vad som orsakade bränderna är i nuläget oklart.

– Det var ingen som hade sett eller hört någonting när vi var på plats, säger Henrik Karlsson.

Polisen kallades enbart till bränderna i Ludvika där man skrev en anmälan om skadegörelse genom brand för respektive händelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer