Skjutningen på Jakobsgårdarna i Borlänge överklagas Foto: SVT

Tre män åtalas för mordförsök – sköt man med hagelgevär

Uppdaterad
Publicerad

En man var nära att mista livet efter att ha skjutits i benet med ett hagelgevär i Borlänge i augusti. Nu åtalas två män i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern män för mordförsök.

Det var i slutet av augusti som polis larmades till Jakobsgårdarna i Borlänge efter uppgifter om ett bråk. Under larmsamtalet hördes skottlossning och skrik.

Enligt åtalet rör det sig om tre män som ”tillsammans och i samförstånd” ska ha skjutit en man med hagelgevär i benet vilket orsakade omfattande skador. De ska också ha slagit honom med batong i huvudet och på kroppen. Polispatrullen som kom till platsen efter händelsen fick rikta in sig på livsuppehållande åtgärder och räddade enligt polisens presstalesperson livet på mannen.

De tre männen åtalas också för grov misshandel, då de även ska ha slagit en annan man med batong i huvudet upprepade gånger. De åtalas också för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.