Foto: TT

Tre nya fall av coronavirus i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen fick Dalarna sitt första fall av coronavirus. På torsdagsmorgonen meddelar Region Dalarna att ytterligare tre personer testats positivt för viruset.

– Det är massor som vi provtar så det var inte oväntat, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom.

De som nu smittats är ett par i 60-årsåldern som varit på resa i norra Italien och en kvinna som varit i Tyrolen i Österrike. Samtliga är isolerade i sina hem och mår under omständigheterna bra enligt Region Dalarna.

Totalt är nu fyra personer smittade av coronaviruset i Dalarna.

De från riskområden provtas

I nuläget är det just de som varit på resa i riskområden som provtas, liksom de som varit i kontakt med någon som har en coronainfektion. Drygt 10 personer om dagen har provtagits sedan början på veckan. Anders Lindblom räknar med att ytterligare fall dyker upp.

– Sannolikt kommer det att göra det, säger Anders Lindblom.

Skulle det bli en allmän smittspridning i samhället kan provtagningarna utökas.

– Jag kan tänka mig att vi provtar riskgrupper på ett annat sätt, och kanske sjukvårdspersonal, det är ett scenario som vi kanske ser längre fram men inte i dagsläget säger Anders Lindblom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet