Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vet inte vad det beror på” – I klippet berättar Pernilla Bergkvist, marknadschef på Tunabyggen, om uthyrningsläget. Foto: Niko Ago/SVT

Trots bostadsbrist i Borlänge – här finns lediga nybyggda lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Det är bostadsbrist i Borlänge och de närmaste fyra åren behövs 2 500 nya bostäder i kommunen. Men trots det finns det lediga hyreslägenheter i det nybyggda bostadsområdet Jakobsdalen.

Ettor för drygt 5000 kronor i månaden eller treor för drygt 9000 kronor. Så ser prisläget ut för de lägenheter som det kommunala bostadsbolaget Tunabyggen inte lyckats hyra ut än.  

– Jag tycker att det är fullt rimliga hyror utifrån att det är nybyggen, säger Pernilla Bergkvist som är marknadschef på Tunabyggen.

Den första december är ytterligare två stora lägenhetshus inflyttningsklara i den nya stadsdelen Jakobsdalen. I området planeras 1200 bostäder på sikt – en blandning av hyreslägenheter och bostadsrätter.   

I videon: ”Vi bygger inte lägenheter för rika människor” – Följ med till de nybyggda lägenheterna och hör Tunabyggens marknadschef om läget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.